Motivacija za treningVitko i izvajano telo je želja svake žene, dok muškraci žude za ravim stomakom i uopšte definicisanim mišićima na svom telu. Ipak, veliki broj ljudi, posebno u ovim hladnima danima, više razmišlja o tome kako bi želela da izgleda nego što zpravo preduzima odredjene mere kako bi postigla željene rezultate.

Uglavnom je reč o gubitku motivacije za vežbanjem ili jednostavno vežbe brzo postanu monotone i pređu u dosadnu rutinu. Ipak, nemojte ipak ne odustajte odmah, već dobro razmislite o tome šta zapravo je uzrok vaše demotivacije i kako bi moglo da izgleda rešenje koje će vas dovesti u top formu za predstojeće leto.

Kada odluči da se bavi određenom fizičkom aktivnošću, veliki broj ljudi odluči se odlazak u teretanu, jer većina fitness centara ne obavezuje vas vremenski kada morate da idete pa terimine prilagođavate sopstvenim obavezama. Ipak, retko ko istraje u redovnim odlascima, čak i ako nema vremenskog ograničenja.

Najčešći izvori jesu obaveze na poslu, nedostaka vremena za partnera, fakultet… pa i pored uplaćenog mesečnog termina iz dana u dan odlažete odlazak u terenu, a sve zapravo počinje i završava se na priči dok od vežbanja nema ništa. Njihov problem žei u odgovnorsti odnosno nedostatku iste, jer i pored datog novca nalaze izgovore.