Lagana i zdrava ishranaO hrani ima toliko mnogo različitih ideja i mišljenja, da se lako možemo zbuniti. Jedan od načina da izađete iz te zbrke je pronaći ono što je najbolje za Vas. Pokusajte sa laganom i zdravom ishranom i otkricete da prava kolicina i vrsta hrana uticu na vas izgled i raspolozenje. Moramo paziti koliko jedemo. Uopsteno govoreci, prekomerna tezina jedostavno je posledica unosenja vise kalorija nego sto ih se potrosi. Taj se visak skladisti kao mast. Prejedanje nije rezultat stvarne gladi, nego je nervoza,navika uzrokovana mentalnom napetoscu i dosadom. To je prikriveno kaznjavanje koje smatramo zadovoljstvom. Takvo zadovoljstvo brzo nestane kada osetimo da smo se prejeli. Dobro je ustati od stola zadovoljan ali ne i pretrpan. Kada jedete, pokusajte prepoznati taj treutak, i ustanite od stola. Nemojte vise jesti, razmisljajte o necemu drugom.

Menjanje prehrambenih navika nije lako. Imajte hrabrosti i samodiscipline reci NE losim navikama koje unistavaju energiju i zdravlje. Naucite ziveti osmisljenim zivotom koji sadrzi istezanje, opustanje laganu ishranu, rad i fizicku aktivnost. Ako se mozete kontrolisati razvicete sve svoje mogucnosti prirodno i sa lakocom.

Pravilna ishrana i redovna fizicka aktivnost u Vas zivot ce uneti mnogo promena. Uz svakodnevnu pravilnu ishranu mnogo vise cete uzivati u fizickoj aktivnosti. Telo i um ce biti energicniji ako nisu usporeni teskom hranom i prejedanjem. Bez pravilnog shvatanja ishrane funkcionisacete znatno ispod svojih mogucnosti.