Povećajte biceps uz pomoć ove jednostavne vežbeAko želite da ojačate vaše ruke i samim tim povećate vaš biceps, onda će vam ova vežba pomoći...

Svi muškarci koji se bave fitnesom i idu u teretanu žele da povećaju masu svojih bicepsa. Vežbe za bicep su definitivno najpopularnije, a mi vam predstavljamo vežbu koja će definitivno povećati vaš biceps i u kratkom vremenskom periodu vam pokazati rezultate.

Zootman Curl je naziv vežbe koju ćete raditi. Podseća na klasičnu vežbu za biceps koja se radi sa bućicama, ali ima par bitnih izmena koji će vam poboljšati rezultate. Prvo morate odrediti težinu koja vam odgovara. Ako vam je cilj masa i veličina bicepsa, morate raditi sa većim težinama, ali takođe morate raditi i dosta ponavljanja. Ne preterujte sa težinom, ako ćete zbog toga bućice podignuti samo par puta.

Vežba se radi na sledeći način. Uhvatite bućice i dižite ih ka gore, kao da radite klasičnu vežbu za biceps. Ruku savijajte samo u laktovima i ne izvijajte leđa dok podižete tegove. Kada ste podigli bućice do kraja, napravite rotaciju vaše podlaktice i polako spuštajte tegove ka dole. Ovakvo podizanje bućica naziva Zoozman Curl i ova vežba je neverovatno dobra za vaše bicepse.

Kada radite ovu vežbu trudite se da spuštanje bućica radite što sporije, jer ćete tako bolje opteretiti vaše mišiće.

Pogledajte video klip kako bi bolje videli kako se pravilno radi ova vežba.Izvor: Muskimagazin.rs