Vežbajte kada imate najviše energijeMišljenja se razlikuju o tome kada je najbolje doba dana za vežbanje, ali zapravo se radi o tome kada ćete moći dati najboljeod sebe. Ako ste jutarnji tip vežbajte pre posla, a ako je vaš nivo energije najviši u popodnevnim časovima, možete vežbati i predveče.

Stvar je u tome da ćete vežbati više i kvalitetnije ako ćete imati volje i energije.

Zagrejte se pet minuta pre vežbanja
Zagravanje je važan deo svakog treninga, jer priprema mišiće za fizičku aktivnost. Ako krećete vežbati bez zagrevanja, povećavate rizik od ozleda.

Vežbajte u odeći koja je udobna
Ako vam je vruće ili neudobno u odeći u kojoj vežbate, velika je verovatnoća da ćete prekinuti vežbanje. Nosite odeću koja je prozračna i udobna, koja vam osigurava široki raspon pokreta i ne steže vas.
Pazite i da pijete dovoljno vode kako ne bi dehidrirali.

Uvedite intervalni trening u svoj raspored vežbanja
Započnite s pet minuta zagrevanja, a zatim izmenjujte intervale niskog i visokog intenziteta vežbanja. Ispočetka će vam ovo biti teško, ali kada se naviknete shvatićete koliko vam koristi svaki put kada se pogledate u ogledalo.

Promenite rutinu
Nemojte se držati uvek istog rasporeda vežbi jer će vam dosaditi, a onda ćete odustati. Trebali bi menjati rutinu što je češće moguće. To će biti kontinuirani izazov vašem telu i sprečiće dosadu koja je najveći ubica mršavljenja.

Ne izbegavajte trening sa tegovima!
Lagani trening sa tegovima jedan od najboljih načina da učvrstite mišiće i potrošite kalorije!
Polako izvodite vežbe i zadržite se u tom položaju pet sekundi svaki put.
Pazite da pauza između vežbi ne bude veća od 30 sekundi
Obrazloženje je jednostavno. To će održati povećan broj otkucaja, čime ćete sagoreti više kalorija.
Kardio vežbe izvodite nakon vežbi sa tegovima ili u drugo vreme dana. Ako to ne učinite, postoji rizik da ćete biti preumorni za nastavak vežbanja i imaćete manje energije za vežbe sa tegovima.

Isprobajte kružni trening
Kružni trening je odličan način da potrošite kalorije, jer kombinuje kratke nizove treninga snage s kardiovaskularnim vežbama.

Vežbajte uz omiljenu muziku
Bićete iznenađeni koja je ogromna razlika kada vežbate uz muziku koju volite! Napravite popis najdražih pesama i uz njih vežbajte. To će vam podići raspoloženje i dati vam podsticaj da vežbate sa entuzijazmom.

Pomerite svoje granice
Svake nedelje pomerite svoje granice, bilo da vežbate malo duže ili da uvodite nove vežbe. Premašićete vlastita očekivanja, biti u formi i izgubiti suvišne kilograme.