3 razloga zašto jedemo previše


Najveći razlozi zašto ljudi jedu više nego što bi trebalo su sledeći:


  • dosada
  • stres
  • da bi pojeli ono što je ostalo

Ako ste jedan od ovih tipova ljudi, verovatno primećujete kako Vam odeća iz dana u dan postaje sve manja? Ovo je veoma opasna situacija, jer iako možda zvuči grubo, to je put ka srčaninm oboljenjima i dijabetesu.

Za trenutak zastanite i razmislite zašto jedete previše i videćete da su to razlozi nad kojima imate totalnu kontrolu!

Postoji dosta stvari koje uzrokuju "stomačić". Ni jedna od njih nije dobra za Vaš organizam. Masnoće su jako loše! Dobro, ne baš skroz loše, ipak ih trebamo imati u malom procentu.
Nikada ne treba da jedete samo zato što Vam je dosadno ili ste u nekoj stresnoj situaciji!

Da biste promenili tu naviku, možete da probate da jedete manje porcije, svakih par sati. Na ovaj način, ubrzaćete svoj metabolizam i izbećićete napade gladi i prejedanje.
I poslednje, morate znati koju vrstu hrane trebate jesti. Moj savet je da prestanete da jedete proste ugljene hidrate, ili ih jedite u veoma, veoma malim količinama.
Nažalost, prosti ugljeni hidrati su onaj tip hrane koji nas najviše "privlači", ali je isto toliko i štetan za naše zdravlje i izgled, posebno ako nismo preterano fizički aktivni. Upravo – slatkiši, belo brašno, grickalice, itd…
Bazirajte ishranu na složenim ugljenim hidratima, ili nam se pridružite i dobićete svoj planer dana i obroka, tako da ne morate brinuti o višku kilograma nikada više.

VI KONTROLIŠETE SEBE! Vi kontrolišete šta ćete kupiti, šta ćete držiti u svom špajzu, frižideru i svojoj kuhinji, a samim tim i šta ćete jesti. Vi birate šta ćete sipati u svoj "automobil" (organizam). Zašto ne izabrati najbolje?